- Sammen med 11 andre samarbeidspartnere vil Redd Barna delta på P4’s lange sommerturné som skal innom 24 ulike steder i løpet av sommermåneden. Vi gleder oss til å møte sommerglade mennesker på vår stand rundt om i Norge, sier prosjektleder i Redd Barna Jeanette Løkkevig. Se hele reiseruten her >>

Foto: P4
Markus og Martinius fra «To dråper vann» er på plass ved Redd Barna - standen for å kåre en vinner av den daglige barnequizen.

Fokus på nyfødt- og mødrehelse

På Redd Barnas stand kan du lære mer om nyfødthelse og behovet for flere helsearbeidere som vil forhindre at mødre og barn i fattige land dør.

- Redd Barna skal blant annet arrangere barnequiz, hvor barn svarer på artige spørsmål om temaet. Tre av deltakerne får være med på en finale sammen med Markus og Martinius fra «To dråper vann», som vant MGP junior i 2012, sier Løkkevig.

Følg med på Redd Barnas Facebookside for å se de ulike deltakerne og vinnerne fra hver by.

Samler inn penger til utdanning av flere helsearbeidere

Foto: The Daily Mirror for Redd Barna/ Andy Stenning
I Malawi har Redd Barna kjempet for at barn og mødre skal ha gratis tilgang til helsetjenester. Det har nyttet. I løpet av de siste 20 årene er barnedødeligheten halvert.

- Mens barna koser seg med barnequiz, har vi laget en aktivitet for foreldrene også. «Send en helsearbeider der behovet er størst» er en aktivitet der de som vil kan donere det de måtte ønske for å støtte vårt helsearbeid, sier Løkkevig.

Hvis du vil bidra kan du sende en SMS med kodeordet «barn» til 2468 og gi 50 kroner, eller donere her >> 

Vinn en radio

Fortvil ikke om du ikke får vært med på sommerturnéen. Redd Barna har også en eksklusiv nettquiz om helse her, hvor to heldige vinnere stikker av med en radio.

Vi ønsker alle en riktig god sommer!