Foto: Redd Barna/Kristin Sommerseth
Her er noen av de engasjerte styremedlemmene på BI i Nydalen (f.v): Celine Vindenes, Heidi Riber, Magnus Walla og Annette Egeberg. De er spente på aksjonsuken, og gleder seg til avslutningsfesten på torsdag.

Fra BI-skolene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Drammen går det i dag ut bøssebærere som skal samle inn penger til Redd Barna og skoleprosjektet i Nicaragua. Det er sjette året på rad BI har en studentaksjon som går til Redd Barna. Bøssebæreraksjonen varer til og med torsdag denne uken. På BI i Nydalen i Oslo er aksjonsledelsen spente på dagene som kommer. De har hatt kortere tid enn vanlig til å planlegge, fordi det i år tok lengre tid å få satt sammen et styre, og aksjonsuka faller midt i eksamensperioden. Men de er optimistiske, og har allerede samlet inn over 60 000 kroner før uka begynner. 50 000 er fra selve BI, og 10 000 fra programvareselskapet Visma.

Engasjerte studenter

- Jeg ville engasjere meg i studentaksjonen fordi den går til et veldig godt prosjekt. Dessuten er det gøy, og en fin erfaring. Jeg liker å hjelpe til og være aktiv på skolen, sier Celine Vindenes, styreleder og prosjektansvarlig.

- Jeg har vært frivillig i Redd Barna fra før, og det er mye av grunnen til at jeg ville engasjere meg i aksjonen, sier Anette Egeberg, informasjons- og rekrutteringsansvarlig.

Foto: Redd Barna/Karin Beate Nøsterud
Alle BI-skolene går med bøsser denne uken. De skal gi barn i den avsidesliggende landsbyen Apovonta i Nicaragua nødvendig skolegang. I tillegg til å bygge selve skolen, støtter BI Studentaksjonen også utdanning av lærere og midler til skolemateriell.

På BI i Nydalen avsluttes aksjonsuka med en stor fest, hvor de har fått komiker Vidar Hodnekvam til å stille opp gratis. I tillegg skal BIs eget mannskor UFDA underholde.
- Det vil koste 100 kroner å komme inn, og alle pengene går uavkortet til Redd Barna, sier Anette.

Også ved BI i Bergen vil aksjonsuka avsluttes med et stort arrangement. De skal ha en auksjonskveld med stand-up og morsomme auksjonsobjekter.
- Tre kjekke gutter fra sjøkrigsskolen auksjoneres bort til jenter som vil på en aktivitetsfull date, og to flotte jenter fra skolen skal ha med seg hver sin date på SUMO, som har vært så snille å sponse middagen. I tillegg har vi vår egen idol-deltaker Christer, som auksjoneres bort som underholdning på vorspiel, sier Silje Brattgjerd, leder for Studentaksjonen i Bergen.

BI i Bergen auksjonerer også bort to forelesere, som stiller med eksamensforberedelser for tre studenter hver. I tillegg har de fått gavekort på turer med Fjord Line.
- Kvelden har allerede blitt en snakkis på skolen, så vi forventer godt oppmøte, sier Silje.

Foto: Redd Barna/Karin Beate Nøsterud
Smilende skolebarn i Nicaragua. Redd Barna er glade for at BI-studentene har denne aksjonen, som vil gi en ny fremtid til mange barn som trenger det.

Håp for fremtiden

Årets studentaksjon skal gå til å gi barn i den avsidesliggende landsbyen Apovonta skolegang. I Apovonta bor det «mestizoer», som er halvblods indianere. Fordi innbyggerne er mestizo får de ikke hjelp av organisasjoner som jobber for indianere. I Apovonta bor det 51 familier med til sammen 277 innbyggere. Av disse er 172 barn og unge under 18 år. Men bare et fåtall av barna går i dag på skole, og skolen tilbyr kun undervisning til første klasse. I landsbyen er infrastrukturen svært mangelfull, og regionen er karakterisert som den mest underutviklede i landet. De fleste landsbyene i regionen er kun mulig å nå med båt, og området er svært utsatt for orkaner og naturkatastrofer. Skolen vil også fungere som et tilfluktssted for innbyggerne under ekstreme værforhold, og vil derfor kunne redde mange liv i fremtiden. Prosjektet studentaksjonen støtter handler om mer enn skolebygging. Det vil også bidra til at barn lærer å lese og skrive, og får undervisning i sikkerhet, ernæring og hygiene, samt kunnskaper til å unngå fattigdom, holde seg friske og få håp for fremtiden.

- Vi er glade for at BI-studentene har denne aksjonen for Redd Barna, og barn i Nicaragua. Denne aksjonen vil gi en ny fremtid til mange barn som trenger det, sier Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna.